diumenge, 9 de desembre del 2007

Max guanya el primer Premio Nacional del Cómic


En Max (Barcelona 1956), ha rebut el primer Premio Nacional del Cómic del Ministerio de Cultura, per "Hechos, dichos, ocurrencias y andanzas de Bardin el Superrealista", aquesta obra es la recopil.lació de les historietes curtes publicades en varies revistes, incloint també una gran part d´obra nova. L´autor va codirigir junt amb en Pere Joan la revista Nosotros Somos Los Muertos (NSLM), que precisament es a on en Max va començar a publicar el seu Bardín l´any 1997.

Segons ha comentat l´autor: " Bardín tracte de la realitat, peró no d´una manera realista, sino que els temes que afecten a tothom son traslladats a escenaris inverosemblants i fantàstics..."

En Max va començar a publicar en varis fanzines (una curiositat, vàrem coincidir amb un projecte de fanzine fallit: Basura Fresca), posteriorment va formar part de El Rollo Enmascarado, Star, etc... Peró es a El Vibora, a on desenvoluparà i madurarà el seu recorregut com a l´autor singular que és... nomès cal recordar entre altres els personatges d´en Gustavo i en Peter Punk...i obres com El Beso Secreto, El prolongado sueño del Sr.T o El Carnaval de los Ciervos...

Felicitats Max! t´ho mereixes...

Ja era hora que el Cómic tingui el reconeixement que reben altres activitats artístiques...